Goede doelen waar aan gedoneerd wordt
ReShare van het Leger des Heils
Begin vorige eeuw begon het Leger des Heils als een van de eerste organisaties met het ophalen van tweedehands kleding voor hulpverleningsprojecten. In de loop der jaren is het Leger des Heils daarbij een betrouwbare partner gebleken. In 2004 nam het Leger des Heils de activiteiten van Coro Kledinginzameling BV over en werd daarmee de grootste kledinginzamelaar van Nederland. De integratie van beide bedrijven is met ingang van 2006 een feit.
Foundation Boukarabou is een stichting die zowel in Nederland (hierna FBN) als in
Gambia (hierna FBG) geregistreerd is. Onze missie is om de allerarmsten, gehandicapten,
hulpbehoevenden, wezen en kinderen zonder enige toekomst en uitzicht een menswaardig bestaan te geven. Dit word samen met de lokale bevolking gerealiseerd. Daarnaast willen wij door de neven projecten de lokale economie ontwikkelen. Uiteindelijk genereerd dit voldoende om het project selfsupporting te maken en daarmee het volgende project financieel te ondersteunen. De inwoners van het plaatsje Bajakarr (Bajagarr) in Gambia, Noord-west Afrika, hebben een stuk land
beschikbaar gesteld om zichzelf en de medemens een toekomst te bieden.
Sinds 1982 biedt Stichting Gered Gereedschap praktische ontwikkelingshulp door het inzamelen,
opknappen en versturen van gereedschap naar ontwikkelingslanden. Met gerecycled handgereedschap,
naaimachines en werkplaatsmachines helpt Gered Gereedschap technische scholen en startende ondernemers. Gereedschap dat voor deze doelgroepen niet of nauwelijks in goede kwaliteit en betaalbare prijs voor handen is. Gered Gereedschap biedt concrete hulp aan leerlingen en startende ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en geeft hen het gereedschap om op eigen kracht verder te gaan. Bovendien draagt Gered Gereedschap, via de inzameling van gereedschap en de organisatie van actief vrijwilligerswerk, bij aan een betrokken en duurzamer samenleving in Nederland. Dankzij de gezamenlijke inzet van velen worden ieder jaar zo’n 100.000 stuks gereedschap en 1.000 naaimachines naar ontwikkelingslanden verstuurd.
EyeClarify.com is een non-profit organisatie die oude, gebruikte brillen inzamelt en daarmee
internationale oogkampen organiseert voor diegenen die zelf geen bril kunnen betalen.
Zij werken samen met locale en internationale organisaties, sponsors en vrijwilligers om deze mensen letterlijk een nieuwe kijk op de wereld te geven. Zij zijn iedereen die hen helpt met inzamelen, vervoeren of financiële steun enorm dankbaar.
Wecycle organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, winkels, installateurs, kinderboerderijen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid.
Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis
Vrienden WKZ wil dat kinderen het in het Wilhelmina Kinderziekenhuis zo prettig mogelijk vinden. Kunnen spelen als ze dat willen. Kunnen lachen als dat kan. Ze willen dat ze zich, ook al is het moeilijk, zo lekker mogelijk voelen. Eigenlijk willen ze maar één ding: een ziek kind zoveel mogelijk kind laten zijn. Daarom financiert Vrienden WKZ projecten die het verblijf van kinderen en hun ouders veraangenamen. Daarnaast ondersteunen zij onderzoek dat gericht is op het verbeteren van de behandeling en begeleiding van kinderen. Dat is nodig, omdat deze projecten niet kunnen worden betaald uit het reguliere zorgbudget.
De Voedselbank NIEUWEGEIN is sinds 2012 actief in het bestrijden van stille armoede. Wij helpen mensen en gezinnen om voldoende levensmiddelen te hebben voor een minimaal levensonderhoud. Mensen die door verschillende omstandigheden in de problemen zijn gekomen (tijdelijk) ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Ons operationele werkterrein bestrijkt
de gemeenten Nieuwegein en IJsselstein. Of men in aanmerking komt voor een voedselpakket wordt getoetst door deskundigen buiten de voedselbank. Deze toetsing vindt elke drie maanden plaats. De meeste deelnemers kunnen na drie tot zes maanden weer zelfstandig verder. Heeft u vragen, wilt u een pakket kunnen ontvangen of wilt u de voedselbank ondersteunen met producten of een financiële bijdrage neem dan gerust contact met ons op.